LIMITED SPACE: SARAJEVO - BERLIN (UZ FILM SJEĆAŠ LI SE SARAJEVA) - VideoArhiv

VideoArhiv

Udruženje građana za afirmaciju,kulture umjetnosti i komunikacije / videoarhiv@bih.net.ba

22.11.2012.

LIMITED SPACE: SARAJEVO - BERLIN (UZ FILM SJEĆAŠ LI SE SARAJEVA)


Limited Space: Sarajevo/Berlin

U četvrtak, 22.novembra 2012.godine, u galeriji Designtransfer Univerziteta umjetnosti iz Berlina, bit će otvorena izložba "Limited Space: Sarajevo / Berlin", a koja je prevashodno rezultat istoimenog projekta i suradnje Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo (ALU) sa Univerzitetom umjetnosti iz Berlina (UdK), jednim od najvećih i najprestižnijih univerziteta umjetnosti u Evropi. Kao dio ovog progama bit će prezentirani i video radovi studenata ALU Sarajevo. Kordinatorice ovog projekta u Sarajevu i Berlinu su : Adla Isanović & Jasmina Gavrankapetanović-Redžić (ALU, Sarajevo) i Clarissa Thieme (UdK Berlin).


Kao poseban dio ovog programa u Designtransferu bit će prikazan i film Sjećaš li se Sarajeva, Seada i Nihad Kreševljaković i Nedima Alikadića, a potom slijedi i prateća panel diskusija na kojem će pozvani gosti, iz različitih perspektiva, analizirati na koji način su vizuelne umjetnosti i video/film “ugrađeni” u područja društvenog konflikta i koje su specifičnosti njihovih mogućnosti i pozicioniranja odnosu na takav kontekst. Na panelu koji će moderirati Stefanie Schulte Strathaus (Arsenal-Institutut for Film and Video Art) učestvuju: Heinz Emigholz, Jasmina Gavrankapetanović-Redžić, Nihad Kreševljaković, Angelika Levi i Claus Löser.

Studenti ALU Sarajevo koji izlažu u Berlinu, pozvani su da učestvuju i na dvije radionice projekta “Limited Space”, koje će u Berlinu voditi Jasmina Gavrankapetanović- Redžić (23.-24.11.2012.) i Angelika Levi (26.-27.11.2012.).

 

  PM_limited_space_press.pdf 443.01 KB